11 de juny 2019

#30wears.


Totalment conscienciada amb el moviment slow: slowlife, slowfashion, slowfood,...

Aquest moviment defensa un canvi del ritme de la vida tan estressant que portem cap a la desacceleració, per gaudir el màxim tant sigui de la vida com del menjar... però avui em vull centrar bàsicament amb la slowfashion i més específicament amb el moviment #30wears.

Aquest hashtag està concebut com una manera de treure el màxim partit al nostre armari una vegada darrera una altra, primar la qualitat envers la quantitat.

Aquesta campanya la va iniciar la Livia Firth, activista de la moda ecològica i dona del Colin Firth. Simplement es tracta d'utilitzar al màxim qualsevol peça de roba abans d'abandonar-la a l'armari o de comprar-ne una altra (que moltes vegades acaba essent gairebé igual o d'un estil força similar) per reduir l'emissió de gas carboni, estalviar aigua i reciclar la roba al màxim.

Així doncs, el que hem de fer abans de pagar a caixa el que tenim a les mans, és demanar-nos si la peça en qüestió aguantarà 30 rentades, si ho podrem combinar amb el nostre estil però sobretot amb el que tenim al nostre armari i finalment, si volem que ens duri força temps. Tot per fer compres més reflexives i conscients i no, no es tracta de deixar de comprar roba sinó de valorar més el que comprem, fer-ho més conscientment tant per la nostra butxaca com pel nostre planeta ;).

Si ens parem a fer comptes del que serien trenta vegades, seria més o menys en dur la peça de roba una única vegada a la setmana durant 7 mesos abans d'arribar al repte #30wears. Què me'n dius? Sembla una exageració però en un any deixaríem moltes coses del nostre armari sense arribar a assolir el repte.

Si en vols més, llegeix aquest article.

Digues la teva!

latest 'grams from @laia_altimir

© SIMPLE i SENZILL.