03 de desembre 2019

armari càpsula. si o no.

Photo by Alyssa Strohmann on Unsplash

Quantes vegades has sentit a parlar de l'armari càpsula? Segurament moltes.

He estat investigant una mica, ja que hi ha diferents versions d'una mateixa idea. Partim de la premissa que és tenir un fons d'armari minimalista i fet a mida. Són un conjunt de peces seleccionades amb les quals podries vestir-te tota una temporada. Menys és més. Has d'escollir peces que reflecteixin el teu veritable estil i que t'encantin encara que les temporades vagin passant amb la finalitat d'acabar tenint un armari ideal.

Recorda que un armari funcional és el que s'adapta al teu estil de vida, no a la moda del moment.

He trobat diverses opinions sobre el nombre ideal de peces:

  • L'Andrea Amoretti parla de l'armari 55 (que ve a ser 5 camises, 5 samarretes, 5 jerseis o sudaderes, 5 jaquetes de punt o americanes, 5 pantalons, 5 faldilles /vestits/monos, 5 bosses, 10 sabates i 10 abrics). No està gens malament oi?
  • Altres versions parlen de tenir unes 30-37 peces aproximadament a cada armari càpsula. De fet podem trobar tantes idees com persones en parlen, però el que finalment has de fer és el que et vagi millor a tu i més s'adapti al teu estil de vida.
  • L'estilaria proposa de no tenir un nombre definit de peces, tot dependrà del teu estil de vida i del teu espai. Així de simple. Per mi és la que m'agrada més.

Fins aquí és la teoria, però he volgut aprofundir una mica més en les idees bàsiques, que al final, totes són les mateixes:

Una de les idees més importants és el color. Escollir quines tonalitats t'agraden i es queden al teu armari així tot és més combinable. També has de preveure que s'ha d'ordenar perquè estigui tot a la vista. Tenir present els looks infal·libles, així et serà més fàcil vestir-te quan no tens temps ni ganes de pensar que et poses.

Diuen que amb l'armari càpsula és més fàcil per vestir-te al matí, com que tens menys però tot conjunta entre sí, tot és més combinable i tot t'agrada. Estalvies temps.

També estalvies diners, ja que com que tot el que tens t'agrada i et fa sentir bé, no tens la necessitat constant d'estar comprant roba (això passa moltes vegades quan tens un armari ple de coses que no combinen entre si).

Tornant al tema de la sostenibilitat, és millor pel medi ambient, ja que no necessites estar comprant roba constantment perquè tot el que tens t'agrada, així que quasi no generes residus.

Et sents millor amb tú mateixa, ja que uns dels teus "problemes" ha desaparegut (ja no tens l'angoixa de pensar cada matí què et poses i si et quedarà bé), així que dediques aquest temps a altres coses.

I el que si veig que aconsellen sempre és fer-te una llista del que necessites i dur-la quan vagis a comprar. Així estalviaràs temps i diners si tens clar que necessites.

Aquestes són les idees bàsiques d'un armari càpsula, he trobat milers d'idees i no he llegit tots els articles que he trobat però ara amb això ja tenim una idea més clara del que és l'armari càpsula.

I ara diga'm creus que pots sobreviure amb un armari càpsula? Jo de moment no.

Petons,

Laia



Digues la teva!

latest 'grams from @laia_altimir

© SIMPLE i SENZILL.