10 de setembre 2019

un mes per ser minimalista.

Si, continua llegint que avui et dono unes pautes de com començar la teva vida minimalista en pocs dies, perquè molta gent ha sentit parlar de minimalisme, incús jo quan parlo amb la gent els agrada la idea, però per on començar?

Ja veuràs com portant una vida més senzilla t'adonaràs que és més fàcil viure senzillament. Simplement cal crear uns hàbits per simplificar i veure l'impacte positiu que tenen a la teva vida.

Per començar et diré una sèrie de raons perquè la transició sigui més fàcil:
  • Et sentiràs més feliç i menys estressat, és el primer avantatge, en tenir menys coses materials dediques més temps a allò que realment t'importa i la casa queda més buida de trastos.
  • Reduiràs l'impacte al medi ambient, com que consumiràs menys i amb consciència no necessitaràs tant com abans de començar el repte.
  • Faràs una neteja profunda de casa teva, crec que aquest és un punt important per saber tot el que arribes a acumular i tot el que tens i no fas servir.
  • El millor de tot és que guanyaràs / estalviaràs diners, efectivament, tot allò que a tu no et serveix pot tenir una segona vida en una altra llar donant-ho o venent-ho. Un altre dia ja parlarem del reciclatge...
Et garanteixo que després del mes que et proposo, la teva manera de pensar haurà canviat, confia en mi. En veure tot el que has acumulat al llarg del temps comprant sense ser-ne conscient, quan hagis de tornar a fer-ho ja no et sentiràs "obligat" a comprar-ho tot, tal com ens bombardegen a les xarxes socials, revistes i televisió així que dedicaràs aquest temps a fer altres coses que et vinguin més de gust, inclús podràs seure i llegir un llibre!

Jo ja duc un parell d'anys interessant-me pel minimalisme però igualment, cada any faig una neteja a fons i torno a valorar el que tinc, i encara que sembli mentida vaig traient coses cada vegada, per donar, vendre o llençar, coses que en un primer moment van semblar que les necessitaria però que vist el temps no m'han fet falta i el millor de tot és que faig feliços als altres quan els dono coses, sobretot la meva roba ;).

T'adonaràs també que cada vegada t'importarà menys tot el que sigui material i et serà més fàcil desfer-te de les coses que guardaves com tresors.

I una cosa molt important: celebra cada cosa que aconsegueixis, per petita que sigui.

Doncs aquí et deixo una petita guia per començar, feta en format llista, ja que penso que és més visual, espero que la gaudeixis i que seguim aquest camí junts.
Fins aviat,


Laia

Digues la teva!

latest 'grams from @laia_altimir

© SIMPLE i SENZILL.