12 de novembre 2019

consells per fer neteja del teu armari.



Quan parlem de fer neteja a fons, potser ens imaginem una cuina ben bruta i que després de passar-hi la tarda suant i netejant ens quedarà ben neta i lluent, i que haurem llençat el que està caducat sense dubtar i potser haurem afegit tres o quatre pots de conserva buits i una pala de silicona amb una cremada. No passa res llençar això...

Però quan parlem de fer neteja del nostre armari, aix!, això ja costa molt més. Perquè no ens imaginem desfent-nos d'aquella jaqueta que ja no ens posem però que va costar una pasta... o del jersei que ens vam comprar amb el nostre primer sou i que ara està desfilat i que ni per estar per casa; i quan trobes aquella faldilla de lluentons que segurament, algun cap d'any l'estrenaràs (això fa cinc anys que ho dius i mai arriba el moment...).

Així que mires el teu armari farcit de roba i penses: "no tinc res per posar-me" i ràpidament penses a sortir a comprar coses noves per estrenar. Però potser la solució no és aquesta, potser és desfer-te del que el fa nosa o soroll visual i combinar el que ja tens.

Així que si vols començar a fer una neteja profunda, t'aconsello que et demanis:

M'ho posaria per sortir al carrer?

Agafa la roba, mira-la ben bé per saber si està trencada, o té taques, o no t'entra o sí que et va però ja no és gens ni mica el teu estil. Una pila per donar, una altra per llençar i una altra per quedar-se (tot i que potser hauràs de fer un petit canvi en aquesta peça per acabar de trobar-t'hi a gust). Si és un vestit molt llarg, pot ser que tallant-lo sigui el teu estil 100%. Pots tenir una cosa nova si la tuneges una mica.

M'ho he posat darrerament?

Hi ha persones que es donen un any abans de llançar una cosa. Trobo que és molt personal, perquè potser és una peça de roba que te la poses únicament una vegada o dos l'any però que t'encanta i et sents genial quan la duus posada. Has de ser sincera si te la poses per posar i si vas còmoda quan et vesteixes o no.
En un altre moment et parlaré de com estic aprofitant gairebé el 100% de la meva roba actualment (simplement sabent tot el que tens fent un inventari).

Ho tornaria a comprar?

Si la resposta és sens dubte, no se'n parli més. Aquesta pregunta t'ajudarà molt si vols aconseguir que tot el que hi ha al teu armari siguin coses que t'agradin i que gaudeixes en dur-les posades.

Ho puc combinar amb la resta del meu armari?

Aquesta és l'última pregunta a fer-se i molt important: has de valorar si amb cada cosa que tens al teu armari pots fer almenys tres combinacions diferents,  que no sigui un maldecap combinar aquella faldilla tan mona, pensa que has d'utilitzar al màxim el que ja tens.

Espero haver-te ajudat en fer una primera tria del teu armari, ja continuarem parlant de com arribar a tenir el teu armari ideal.

Fins aviat,


Laia

Digues la teva!

latest 'grams from @laia_altimir

© SIMPLE i SENZILL.