02 de juny 2020

qualitat o quantitat.

Photo by Cristofer Jeschke on Unsplash

La pregunta típica quan comences amb el minimalisme. No saps si és millor tenir menys o tenir millor, ja que segurament fins ara havies prioritzat tenir més, sempre més; finalment, però potser t'estàs adonant que prefereixes tenir millor.

Si entrem en matèria crec que s'ha de prioritzar la qualitat envers la quantitat per diversos motius: en primer lloc perquè hi trobaràs un estalvi important tant de temps com de diners.
Si vols que et posi un clar exemple del que t'estic parlant per entendre-ho millor en l'estalvi del temps, és el que estalviaràs d'anar a la botiga a comprar un altre jersei quan el primer (de mala qualitat) s'hagi encongit o estigui ple de boles i et passi el corrent a cada cosa que toquis, et sona oi?
I de diners, ja que com que compraràs menys, molt menys, podràs destinar els diners a comprar un parell de jerseis que segurament seran més cars però seran de més bona qualitat i duraran més temps.
Igualment crec que és una compra segura: com que te'n pots permetre menys al ser més car, hauràs de pensar amb consciència si realment ho necessites i si ho faràs servir.

I una altra afirmació molt important en aquesta frase és que reduiràs la càrrega al medi ambient, que sempre és un punt essencial en el nostre estil de vida.

Un altre bon exemple d'això és en la compra d'una samarreta bàsica blanca. Tots en tenim almenys una al nostre armari oi? Crec que és un bàsic necessari.

Doncs bé, si comprem una samarreta bàsica d'una marca barata sense fixar-nos en el material, calculem que ens costarà pocs diners (uns 10€), que segurament en poques rentades s'haurà girat la costura, potser fins i tot hi trobarem algun forat així que se n'anirà directament a les escombraries això sense comptar que segurament és d'algun material fet de plàstic que en rentar-se ha deixat anar traces per l'aigüera i se'n va directament al mar fent malbé el fons marí i essent un mal aliment pels peixos.
Aleshores ens tocarà anar directament a la botiga a comprar-ne una altra pel mateix preu i tornarem a començar la roda....
Si directament comprem una bona samarreta de cotó (no dic una marca cara, dic de bona qualitat), ens pot costar uns 30€ però durarà moltes rentades si ho fem amb compte i la podrem portar moltes vegades i no generarem residus al medi ambient, així que la nostra petjada serà inferior.

Com sempre t'acabo demanant, et calen més raons?

Fins aviat,

Laia



Digues la teva!

latest 'grams from @laia_altimir

© SIMPLE i SENZILL.