16 de juny 2020

si et calen més raons.


T'he parlat del minimalisme en si, de l'armari càpsula i de tot el relacionat amb els beneficis del minimalisme, però avui et vull donar algunes raons més de per què has de plantejar-te a ser minimalista, ja que de vegades no entens com ni perquè, però et sents amb angoixa, desbordada i inclús sense inspiració... I el minimalisme et pot ajudar.

Llegeix algun llibre o blog minimalista i trobaràs moltes raons que et faran pensar:

Moltes vegades comprem coses per sentir-nos com altres persones i per demostrar que volem ser algú que no som

El més sensat és acceptar-nos tal com som i tenir clar que volem en aquesta vida. Amb coses materials no hem de demostrar res a ningú, hem de demostrar-ho amb actes: essent honestos, altruistes i ajudant sempre que puguem. Així demostrarem com som realment.

Gasta els diners en tu mateix

I em refereixo a gastar-los fent coses que realment t'agradin i et facin feliç. No cal anar a comprar un vestit molt car que et posaràs dues vegades, si el que et fa més feliç és comprar una bona ampolla de vi i uns formatges per fer un deliciós soparet amb els teus... o dedicar-te una tarda anant a la perruqueria o gaudint d'un bon massatge relaxant amb olis essencials.

No pensis massa en el demà

Pensem a treballar molt per guanyar força diners i estalviar-los per les properes vacances o per la nostra jubilació. I evidentment hem de pensar-hi, perquè tots hi volem arribar però pensem en l'avui, en com gaudir al màxim del dia, ja que demà no sabrem on serem, ni si hi serem. Prioritza sempre el moment actual.

No gastis tot el teu sou en coses que no necessites

Segurament t'has trobat que el dia 10 del mes ja no tens ni un duro al compte. Tot se n'ha anat a pagar coses que has anat comprant sense tenir els diners i a cobrir els números vermells que vas arrossegant de fa mesos... realment necessites tot el que tens? Necessites pagar la tele per cable, la quota del gimnàs, pagar a quotes moltes de les coses que has comprat??? El no tenir diners al compte és una de les primeres causes d'ansietat així que pensa realment en què gastes els teus diners. Valora cada cosa abans de comprar-la i t'adonaràs que no et sents millor comprant totes les coses que creus que necessites i que penses que et faran ser més feliç. No ho seràs ;).

Deixar de comparar, mesurar i intentar demostrar la teva validesa emulant alguna versió de nosaltres mateixos que la gent espera que siguem

No agradarem mai a tothom i tu has de ser feliç vivint la teva vida. Així que no et comparis, potser penses en aquella persona que té cinquanta parells de vambes al seu armari, quina enveja oi? Potser fa uns anys me'n faria, sóc realista, però avui en dia penso: quin estrès tantes vambes, quin estrès haver de triar cada matí quines posar-te... i quants calers gastats en coses que jo no faria servir! I no per aquest motiu em considero menys que aquesta altra persona, jo he decidit viure una altra vida, amb menys coses però més felicitat. Aquesta és la meva vida i la meva decisió.

Simplificar per tenir una vida plena de coses que realment importin

Crearàs un espai per aquelles coses que més t'importin i eliminaràs el desordre tant físicament com emocional. Així tindràs més clar que és el que t'agrada i et fa feliç i gastaràs la teva energia en allò que saps que t'agrada. Així de senzill.

I per acabar una frase que m'encanta:


"Molts problemes amb el consumisme i el materialisme són quan posem el nostre valor en coses externes, en lloc de trobar-lo en nosaltres mateixos".


Fins aviat,

Digues la teva!

latest 'grams from @laia_altimir

© SIMPLE i SENZILL.