30 de juny 2020

aconseguir l'hàbit d'endreçar.

Photo by Jennifer Burk on Unsplash

Aconseguir tenir aquest hàbit no és una tasca impossible, de fet, jo el practico diàriament.

Quan aconsegueixes tenir menys a la teva vida, aquest hàbit no costa gens.

El problema és quan acumules coses i coses a tot arreu de casa teva: els armaris de la cuina farcits d'estris que mai fas servir, inclús en tens que ni saps per a què serveixen; l'habitació de la rentadora plena de productes de neteja que has deixat d'usar perquè són molt tòxics per casa teva; l'armari de la teva roba ja el portes millor, finalment has decidit fer una neteja a fons...

Quan acumules menys, tot costa menys. Ja no costa tant passar un drap per treure la pols del fons de l'armari o airejar una mica el bany mentre fas una repassada en 5 minuts per deixar-lo a punt. En tenir un espai més sobri i lleuger, l'acte de netejar i endreçar es converteix en res.

Recorda que per començar una neteja exahustiva no et cal buidar tota la casa de cop, dedica una estona limitada a fer tria d'un espai concret i demà hi tornes; potser et serà més senzill començar així, si al final la qüestió és fer-te la vida més fàcil.

Recorda que tot allò que no et faci servei ho pots vendre, donar o llençar depèn l'estat en què es trobi, però el més important de tot plegat és no tornar a omplir l'espai que has deixat lliure, deixa que respiri i gaudeix de la sensació de lleugeresa.

I ara explica'm, per on tens previst començar?

Fins aviat,


Laia

Digues la teva!

latest 'grams from @laia_altimir

© SIMPLE i SENZILL.