14 de juliol 2020

passa del mòbil.

Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash

Tot el dia amb el mòbil a les mans. Perdent el temps sense fer res de productiu i després et queixes que no tens temps per a res... Hi ha gent que es passa cinc hores al dia enganxat al mòbil, en serio???

Jo no vull pensar en el temps que perdo enganxada sense fer res o d'aquí uns anys, mirar endarrere i veure les coses que he deixat de fer per no haver sabut parar. No estàs sol. Però ara és el moment si o si, de deixar el mòbil de costat, fa bon temps i podem estar més estona a l'aire lliure.

Crea una carpeta amb les aplicacions que fas servir més temps

No tinguis a la primera pantalla les aplicacions que et fan perdre el temps. Segurament t'ha passat que obres el mòbil per buscar un número de telèfon, veus l'aplicació d'Instagram i entres per mirar que hi ha de nou. Mires totes les fotos noves que han penjat  i finalment has tancat el mòbil després de 10 minuts sense recordar perquè l'havies obert.
A mi em passava, ara tinc l'aplicació dins una carpeta i haig d'anar especialment a buscar-la. 


Desactiva les notificacions

No cal que facebook t'avisi cada cop que un amic teu d'EGB, a qui fa vint anys que no veus, pengi una foto. Ni que has rebut un mail de promoció d'una botiga d'esports en línia. 

Usa l'opció de no molestar

Pots posar aquesta opció cada vegada que hagis de concentrar-te a la feina o vulguis estar a casa tranquil·lament, així els teus favorits podran trucar-te si ho necessites i no tindràs l'angoixa d'estar il·localitzable com si posessis el mode avió.


Baixa una aplicació de gestió del temps

Si amb aquests consells no n'hi ha prou, potser has de buscar una aplicació de gestió del temps i et dirà quan temps passes amb el mòbil i amb quines aplicacions perds el temps. 

Dedica una part del dia a estar sense mòbil

Veuràs la satisfacció de no estar pendent del mòbil en tot moment. Busca un dia o una tarda i desconnecta el mòbil per fer coses que et vinguin de gust sense pensar en què t'estàs perdent, perquè al final el que et perds és la llibertat.

Recorda sempre que el mòbil ens fa ser esclaus: hem d'estar tot el dia localitzables, volem estar al dia de tot i per tothom. Gaudeix més de tu i dels teus.

El que em coneixen saben que jo sempre dic que si hi ha alguna urgència truquin al 116.

Fins aviat,

Digues la teva!

latest 'grams from @laia_altimir

© SIMPLE i SENZILL.